Citromos sajttorta kekszes alapon

Sütés nélküli

2016. június 17. - Borbélyné M. Edit

Itt a nyár! Egy kis hűsítőnek kiváló ez a desszert, de vigyázzunk a meleggel, hamar az áldozata lehet a finomság. Akár a gyerekekkel együtt is el lehet készíteni, annyira egyszerű ez a recept. Érdemes kipróbálni ezt a finomságot is! Jó étvágyat hozzá!

citoromos_sajttorta_kekszes_alapon.jpg

Hozzávalók:
Tésztához:
 15 dkg darált keksz 7,5 dkg vaj olvasztva

Krémhez:
 25 dkg mascarpone
 15 dkg porcukor
 2 csomag vaníliáscukor
 1 citrom leve
 2dl habtejszín
 1 ek. zselatin
 5.ek. víz

Először a vajat egy serpenyőben megolvasztom, de nem forralom fel. A tűzről leveszem és félrerakom. Közben a kekszet megdarálom, majd a langyos vajjal alaposan összekeverem. Aki, amit szeret, ízlés szerint lehet fele-fele arányban, de lehet egyféle kekszből is készíteni. Én natúr és kakaós kekszből szoktam készíteni. Az elkészült masszát, egy 26 centiméter átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodom, és a hűtőbe teszem egy 15-20 percre. Ez idő alatt kényelmesen elkészíthető a torta krémje.

A mascarpone sajtot egy tálba kanalazom, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével összeturmixolom. Ez idő alatt a zselatint a vízzel csomómentesre keverem a tűzön, forrás után hűlni hagyom. Közben a habtejszínt egy külön edényben keményre verem. A sajtkrémhez öntöm a langyos zselatint, majd óvatosan hozzákeverem a kemény habot is. Ha a krémem elkészült, a krémet egyenletesen a kekszes alapra kenjük. Fogyasztás előtt 1 órát hagyom dermedni a hűtőben.

Az eredeti receptben málna szósszal készült a torta, én az mellőztem, de ki lehet próbálni.  A Fincsa nindzsa blogján találtam.

oleles.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdepiskota.blog.hu/api/trackback/id/tr278817970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása