Még tart a barack szezon, így mi mást készíthetnénk, mint valami fincsit ebből a gyümiből. A vanília krémmel kiválót alkotnak. Ezt is korábban sütöttem meg, de ettől még szívesen ajánlom figyelmetekbe!
Készítettem egy piskótát 7 tojásból. Felvertem a tojásokat fehéredésig a cukrokkal, 7 kanál kr. cukor és 1 cs. vaníliás cukor. Tettem hozzá 7 kanál lisztet és sütőport, jól összekevertem. Majd beleöntöttem a kapcsos torta formába, és a sütőbe betettem a tésztát sülni. (A sütőt előtte bemelegítettem.) Mikor kész lett, hagytam kihűlni. (Tűpróba!) Ha kihűlt, ketté vágjuk.
Hozzávalók a vanília krémhez: (Kiskukta-féle krém)
20 dkg cukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál tej
3 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1,5 evőkanál liszt
20 dkg vaj
1 rúd vanília kikapargatott magjai (vagy aroma)
+ barack, minél több annál jobb. Én felhasználtam 6 dbot.
A krémhez egy edénybe kimérjük a cukrokat és a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a tejet meg a tojásokat. Egy kézi habverő segítségével állandó kevergetés mellet, lassú tűzön sűrű péppé főzzük pár perc alatt. Kihűtjük (közben többször átkavarjuk) és a puha margarint kihabosítjuk kézi robotgéppel majd kisebb adagokban a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük. Végül a megmosott, felszeletelt, meghámozott barackot belekeverjük a krémbe. Pici krém maradjon a tetőre díszítésnek.
Összeállítása egyszerű: piskóta+ krém+ piskóta+ krém+ díszek
Én egy egyszerű díszítést választottam. Egy kicsit ki ütötte a vaj a krémet, ennek okát még nem tudom. De ez az ízén nem változtat. Próbáljátok csak ki!