Egy újabb könnyed sütemény azoknak, akik kedvelik a gesztenyés- habos párosítást. Gyorsan elkészíthető, mutatós desszert és, nem mellesleg, nagyon finom is. A mascarpone lágy ízvilága teszi ilyen varázslatossá. Csak ajánlani tudom!
Készült egy piskóta a leírtak alapján:
6 tojás, 6 ek. liszt, 6. ek. cukor, kicsi só, fél cs. sütőpor, 2 cs. van, cukor, ízlés szerint rum, vagy rumaroma. A tojást és a cukrokat összekeverem egy tálban, és fehéredésig verem géppel, ez legalább 10 percig tart, majd a többi összetevőt kézzel hozzákeverem.
Krém:
- 500ml habtejszín
- 2 cs. habfixáló
- 250 ml mascarpone
- 1 vaníliás puding
- ízlés szerint cukor a pudinghoz
- 4dl tej
- 1 ek. liszt
- 25 dkg gesztenye püré reszelve
A van. pudingot összeforraltam a tejjel és a liszttel. Teljesen kihűtöttem. A tejszínt jól felvertem a habfixálókkal és hozzá kevertem a mascarponet is. Mikor már kihűlt a puding is, összekevertem a hab+mascarpone nagy részével és a gesztenyepürével. Annyi habot tettem csak félre, hogy díszíteni lehessen vele.
A piskótára jöhetett a gesztenyés+ pudingos+ tejszínhabos+ mascarpones krém, majd a tetejére a maradék tejszínhab a belekevert mascarponeval. Legfelül pedig kis gyöngyökkel díszítettem a süteményt! Mennyei volt...