Van aki szereti a csoki a tortát?? Igen?? Akkor itt egy újabb finomság, amit egyszerűen, fondanttal díszítettem még a kislányom első szülinapjára. A receptet lejjebb találjátok!
Recept a következő:
Kakaós Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek. liszt
- 6 ek. kr. cukor
- 1 cs. van. cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
Előmelegítem a sütőt. A tojásfehérjéket külön felverem, keményedésig. A sárgáját a cukrokkal összemixelem, majd hozzáadom a maradék száraz elemeket. A fehérjét hozzákeverem spatulával, óvatosan a többi hozzávalóhoz. Sütőformába teszem, azt kibéleltem korábban még sütőpapírral. Én a kapcsos formákat szeretem. Tűpróbáig sütjük 180o-on. Ha elkészült, kihűtjük. 3 lapra vágom.
A csoki krémhez:
- 5dl tejszín
- 30dkg kr. cukor
- 20dkg kakaó
- 50dkg vaj
A krémhez a tejszínt a cukorral felforralom(110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érem el ). Hozzákeverem a kakaót, majd amikor sima, bársonyos a krém és még meleg, hozzáadom a vaj harmadát. Hagyom teljesen kihűlni. A maradék vajat habosra keverem. Hozzáadom a csokis keveréket, majd a robotgép legmagasabb fokozatán összedolgozom, amíg teljesen egyneművé nem válik. A krémből 5-6 evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez. A többit 3 részre osztom és betöltöm vele a lapokat. Az utolsó lapnál úgy kenem a krémet, hogy a torta oldalára is jusson belőle.
Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/csokoladetorta/
Én dupla krémmel készítettem, nekem az eredeti receptben előírt mennyiségű krém nagyon kevésnek bizonyult, száraz lett volna a torta, úgyhogy dupla mennyiséget készítettem először. Azóta már többször is használtam a krémet, és a leírt arányok lettek a nyerők.
Tetszés szerint díszítjük!