Ma is egy korábbi finomságot mutatok Nektek. Szintén gesztenyés ízesítésű volt, csoki tetővel, apró díszítéssel. Már jól bevált receptet használtam, amit csak ajánlani tudok.
Készítettem egy kakaós piskótát.
Készült egy fincsi, kakaós piskóta, 7 tojásból. Felvertem a tojásokat fehéredésig a cukrokkal, 7 kanál kr. cukor és 1 cs. vaníliás cukor. Tettem hozzá 7 kanál lisztet és sütőport, jól összekevertem. Végül kakaó port szórtam bele, úgy két evőkanállal. Majd beleöntöttem a kapcsos torta formába, és a sütőbe betettem a tésztát sülni. (A sütőt előtte bemelegítettem.) Mikor kész lett, hagytam kihűlni. (Tűpróba!)
Krém:
- 500ml habtejszín
- 2 cs. habfixáló
- 1 vaníliás puding
- ízlés szerint cukor a pudinghoz
- 4dl tej
- 1 ek. liszt
- 25 dkg gesztenye püré reszelve
Tetejére: csoki öntet (2 tábla maximum)
A van. pudingot összeforraltam a tejjel és a liszttel. Teljesen kihűtöttem. A tejszínt jól felvetem a habfixálókkal. Mikor már kihűlt a puding is, összekevertem a hab nagy részével és a gesztenyepürével. Annyi habot tettem csak félre, hogy díszíteni lehessen vele. A gesztenyepürét nem szükséges előző este kivenni a fagyiból, elég egy pár óra a kiolvadására.
A torta összeállítása: alsó lap piskóta, a krém fele, középső lap piskóta, a krém másik fele, valamint a fedő piskóta. Olvasztottam csokit, mi nagy csoki pártiak vagyunk, úgyhogy jó minőségű, étcsokit vásárolunk. De ez ízlés kérdése. ;) Az oldalát a krémmel bekentem még, a tetejét tejszínhabbal, cukorgyönggyel díszítettem.