Barackos Cookie Süti

2016. szeptember 08. - Borbélyné M. Edit

Ezt a receptet nagyon szeretjük, sokszor készítem. De a legnagyobb előnye, hogy nagyon sokáig eláll és az eltelt idő után is ugyanolyan finom, mint volt. Bármilyen ízesítéssel elkészíthető, legyen szó gyümölcsről, csokiról, dióról, kókuszról, stb... . Én most barackkal mutatom a receptet, de bátran lehet kísérletezni. Hajrá!

barackos_cookie.jpg

Hozzávalók:
- 1 kocka margarin
- 2 pohár kr. cukor
- 1 tk van. cukor
- 2 pohár liszt
- 2,5 pohár zabpehely
- 1/2 kk só
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 pohár valami- jelen esetben- barack, de bármivel helyettesíthető.
A mérőedény végig ugyanaz az egy pohár legyen. Én egy teás bögrét használtam.

A sütőt melegítsük elő, a tepsibe tegyünk sütőpapírt. A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. Majd nedves kézzel sütőpapírra teszünk egy kisebb halmot a tésztából. Hagyjunk nagy helyet a halmok körül, mert el fog terülni a tészta. Betesszük a sütőbe, majd mikor megbarnul, kész is van. Amikor kihűl, könnyebb levenni a sütőpapírról, mert akkor már nem törik a keksz.

Nagyon finom, és sokáig tartós! Próbáljátok csak ki!

oleles.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdepiskota.blog.hu/api/trackback/id/tr9711659338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása