Házi keksz

2016. június 09. - Borbélyné M. Edit

Készítettem egy kekszet itthon, talán így kevesebb cukor kerül bele, mint a boltikba. Szerintünk finomabb is, persze ízlések és pofonok... Elég költséghatékony tészta, bár kissé időigényes, de nem romlandó. Kiválón cipelhető, a gyerekek bárhol, bármikor megehetik. Ajánlom figyelmetekbe!

hazi_kekesz.jpg


Kb. 25 darabhoz a hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 tojás
1 tk sütőpor
csipetnyi só

Mixerrel a cukrot habosra keverjük a szobahőm. vajjal. A lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral, a cukros vajhoz keverjük. A tésztát min. 40 percre a hűtőben pihentetjük. Kivétel után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán. Kiszúrókkal kiszúrjuk, majd 180 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük.

Nálunk mindenki szereti, különösen a gyerekek. Érdemes dupla adagot gyúrni belőle, úgyis elfogy. Műanyag dobozban sokáig el s tartható.

oleles.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdepiskota.blog.hu/api/trackback/id/tr278794756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása