Készítettem egy kakaós piskótát.
Készült egy fincsi, kakaós piskóta, 7 tojásból. Felvertem a tojásokat fehéredésig a cukrokkal, 7 kanál kr. cukor és 1 cs. vaníliás cukor. Tettem hozzá 7 kanál lisztet és sütőport, jól összekevertem. Végül kakaó port szórtam bele, úgy két evőkanállal. Majd beleöntöttem a kapcsos torta formába, és a sütőbe betettem a tésztát sülni. (A sütőt előtte bemelegítettem.) Mikor kész lett, hagytam kihűlni. (Tűpróba!)
Krém:
- 500ml habtejszín
- 2 cs. habfixáló
- 1 vaníliás puding
- ízlés szerint cukor a pudinghoz
- 4dl tej
- 1 ek. liszt
- 25 dkg gesztenye püré reszelve
A van. pudingot összeforraltam a tejjel és a liszttel. Teljesen kihűtöttem. A tejszínt jól felvetem a habfixálókkal. Mikor már kihűlt a puding is, összekevertem a hab nagy részével és a gesztenyepürével. Annyi habot tettem csak félre, hogy díszíteni lehessen vele.
A torta összeállítása: alsó lap piskóta, a krém fele, középső lap piskóta, a krém másik fele, valamint a fedő piskóta.Az oldalát a krémmel bekentem még, a tetejét tejszínhabbal, marcipánnal díszítettem.