Vörös áfonyás kuglóf

Csoki tetővel

2016. július 05. - Borbélyné M. Edit

Könnyű, finom és még gyorsan el is készíthető édesség a kuglóf, amit bárhogy lehet variálni. Mi nagyon szeretjük, sokszor előkerül még a hétköznapokon is. A vörös áfonya egyénisége mellé is kiváló választás a csoki. De vigyázat! Könnyen olvad a melegben, ezért tényleg hamar el kell fogyasztani... Ám ez biztosan nem lesz senkinek probléma...

voros_afonyas_csoki_tetos_kuglof.JPG

Az alaprecept:

Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 tojás
20 dkg cukor
1/2 dl étolaj
1 kávésk. sütőpor
citromhéj
mazsola/ dió/ kakaó/ cseresznye/ kókusz/ csoki darabok/ aszalt gyümik...

3 tojás fehérjét felverjük habnak, lassan a cukrot hozzáadjuk, majd 1/2 dl étolajat, 3/4 dl vizet, a 3 tojás sárgáját, egy kis citromhéjat, mazsolát, és a sütőport a lisztben elkeverve. A kuglóf formát alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, a tésztát beleöntjük. Kissé előmelegített sütőben megsütjük.

Ízesíteni bármivel lehet. (Dió, fahéj, kakaó, megtölteni lekvárral, kókusz, bármilyen aszalt gyümi, stb... ) A legfontosabb, hogy megfelelően kenjük ki a sütőformát, ha az nem szilikon. Én megolvasztott vajat használok, kilisztezem, majd megvárom, hogy kihűljön a tészta és egy gyors mozdulattal kifordítom.

Az eredeti receptet itt találjátok. Már korábban is írtam egy posztot a témában, ezt is itt láthatjátok. Más ízvilágú fincsi kuglófok.

oleles.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdepiskota.blog.hu/api/trackback/id/tr48869032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása