Könnyű, finom és még gyorsan el is készíthető édesség a kuglóf, amit bárhogy lehet variálni. Mi nagyon szeretjük, sokszor előkerül még a hétköznapokon is. A vörös áfonya egyénisége mellé is kiváló választás a csoki. De vigyázat! Könnyen olvad a melegben, ezért tényleg hamar el kell fogyasztani... Ám ez biztosan nem lesz senkinek probléma...
Az alaprecept:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 tojás
20 dkg cukor
1/2 dl étolaj
1 kávésk. sütőpor
citromhéj
mazsola/ dió/ kakaó/ cseresznye/ kókusz/ csoki darabok/ aszalt gyümik...
3 tojás fehérjét felverjük habnak, lassan a cukrot hozzáadjuk, majd 1/2 dl étolajat, 3/4 dl vizet, a 3 tojás sárgáját, egy kis citromhéjat, mazsolát, és a sütőport a lisztben elkeverve. A kuglóf formát alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, a tésztát beleöntjük. Kissé előmelegített sütőben megsütjük.
Ízesíteni bármivel lehet. (Dió, fahéj, kakaó, megtölteni lekvárral, kókusz, bármilyen aszalt gyümi, stb... ) A legfontosabb, hogy megfelelően kenjük ki a sütőformát, ha az nem szilikon. Én megolvasztott vajat használok, kilisztezem, majd megvárom, hogy kihűljön a tészta és egy gyors mozdulattal kifordítom.
Az eredeti receptet itt találjátok. Már korábban is írtam egy posztot a témában, ezt is itt láthatjátok. Más ízvilágú fincsi kuglófok.