Erdei gyümis- csokitorta

Sütés nélküli

2016. július 01. - Borbélyné M. Edit

Ezzel a recepttel már régóta szemezek, most sikerült el is készítenem. Tettem bele málnát, szedret és ribizlit is a csoki mellé, így igazán finom ízhatást értem el. Nagyon gyorsan elkészül, hisz nem kell még sütni sem, kekszes alapja van. Egy- két lépés után már a hűtőben is van, és pár óra hűtés után fogyasztható is! Tömény csoki és gyümölcs Hm.... Nagggyyon finom...

dsc02621.JPG

Ez a mennyiség egy 18 cm-es tortaformához íródott. Hozzávalók:
Kekszalaphoz:
13 dkg darált háztartási keksz
6 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
3 dkg cukor
1/2 dl tej

Csokikrémhez:
2 marék málna
2,5 dl 30%-os tejszín
30 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj

Spinneléshez:
3 kocka fehér csokoládé

 

 

Elkészítés:
A kekszet a kakaóval összekeverjük, egy lábasban pedig összemelegítjük a vajat, cukrot és a tejet. Ha minden elolvadt, mehet a kekszere. Alaposan összedolgozzuk és mikor egynemű, akkor belelapogatjuk a formánkba. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és először az aljára, majd az oldalára kb. 2-3 cm magasságban odanyomkodjuk a masszát. Igyekezzünk minél egyenletesebben, majd tegyük hűtőbe.

 
A málnát villával törjük össze és egy pici lábasban rottyantsunk rajta egyet. Ahogy átmelegedett tegyük félre hűlni. Egy tálba öntjük az összetördelt csokoládét és a tejszínt felforraljuk. Épp csak kezdjen el forrni, máris önthetjük a csokira. Picit hagyjuk, had olvassza meg, majd keverjük egyneművé. Amikor már az összes csoki felolvadt, dobjuk hozzá a vajat és ezzel is keverjük simára.

A kekszalapon terítsük el a málnát, majd erre kanalazzunk annyi csokit, amennyivel elfedjük (ne zúdítsuk rá egyben egy pontra, nehogy a málnát “felkavarja”). Ha ezzel végeztünk, óvatosan ráönthetjük a maradék csokit. Tegyük hűtőbe dermedni kicsit, majd mikor kezd meghúzni a csoki ültessük málnaszemeket körkörösen a tetejére. Nagyon tömény csokis lesz, ha valakinek sok így, akkor elég lehet fél tábla csoki is.

Pár órára, de legjobb ha egy éjszakára a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap tökéletesen szeletelhető. Mi teljesen oda voltunk érte... Kóstoljátok meg!

dsc02628.JPG

Az eredeti receptet Nassolda oldalán láttam.

oleles.png

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdepiskota.blog.hu/api/trackback/id/tr238858418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása