Linzer tészta

Sokak kedvence...

2016. június 26. - Borbélyné M. Edit

Egy újabb klasszikus finomságot hoztam Nektek, amit ebben a melegben bátran lehet majszolgatni, hozni-vinni. Könnyű elkészíteni, omlós, kiadós adag készül belőle, a citromhéjtól igazán nyári az íze. Hosszú ideig eláll, bár hamar el szokott fogyni... Csak ajánlani tudom!

nevtelen.png

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor + a szóráshoz egy kevés
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs. vaníliás cukor
- lekvár

A száraz hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban jó alaposan, majd egy órát pihentetjük a tésztát. Ezután lisztezett deszkán kisodorjuk, majd kiszaggatjuk sorban a virág formákat. Közel azonos mennyiségű telt és lyukas közepű virágot készítsünk! Előmelegített sütőben megsütjük. Majd ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk. Én őszibarack lekvárt használtam, de bármelyikkel finom! Tálalás előtt megszórjuk porcukorral! Készítsétek el és fogyasszátok!
oleles.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdepiskota.blog.hu/api/trackback/id/tr738844596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása