Egy öt! gyerekes édesanya blogján láttam ezt a receptet, és hamar eldöntöttem, hogy kipróbálom. Tényleg egyszerű! Gyorsan, könnyen elkészült! Ajánlom azoknak, akik szeretik a nagyon nyári íz világú citromos, epres édességet!
Hozzávalók
- Tészta:
- 12 dkg puha vaj (+ a forma kikenéséhez)
- 10 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- Krém:
- 3 nagy tojás
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 kisebb/1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
- 40 dkg friss eper pucolva, félbevágva
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze (robotgép segítségével).
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele az előre kivajazott-kilisztezett piteformába úgy, hogy legyen egy kis széle is.
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
- Süssük a pitetésztát 15-20 percig, amíg egy pici színt nem kap.
- Tegyük félre hűlni.
- Közben készítsük el a citromos krémet.
- Keverjük habosra az egész tojásokat a cukorral.
- Reszeljük le a citromok héját és facsarjuk ki a levét.
- A cukros tojásokhoz adjuk hozzá a lisztet, a reszelt citromhéjat és a citromok levét is.
- Keverjük simára a krémet.
- Mossuk meg az epret, távolítsuk el a szárát és vágjuk félbe őket.
- Rendezzük el a gyümölcsöket a kihűlt pitetésztán és öntsük rá a citromos krémet.
- A sütőt hőfokát vegyük le 160 Celsius fokra és süssük a tésztát 40 percig (akkor jó, ha a krém nem lötyög a tésztán).
- Ha kész, tegyük félre hűlni, de langyosan már szeletelhetjük.
Forrás: momwithfive.com