Gesztenyét bármikor lehet kapni, fagyasztottan. DE, igazán finom torta válhat belőle egy kis tejszínhab és csokis tető segítségével. Mi szeretjük a gesztenye őszies ízét. És ti?
Készítettem egy kakaós piskótát.
Piskóta receptjét ide írtam le. A rum helyett 2 ek. kakaóport kevertem a tésztához. 3 részre vágtam, miután kihűlt a piskóta.
Krém:
- 500ml habtejszín
- 2 cs. habfixáló
- 1 vaníliás puding
- ízlés szerint cukor a pudinghoz
- 4dl tej
- 1 ek. liszt
- 25 dkg gesztenye püré reszelve
A van. pudingot összeforraltam a tejjel és a liszttel. Teljesen kihűtöttem. A tejszínt jól felvetem a habfixálókkal. Mikor már kihűlt a puding is, összekevertem a hab nagy részével és a gesztenyepürével. Annyi habot tettem csak félre, hogy díszíteni lehessen vele.
A torta összeállítása: alsó lap piskóta, a krém fele, középső lap piskóta, a krém másik fele, valamint a fedő piskóta.Az oldalát a krémmel bekentem még, a tetejére csokit olvasztottam, majd fehér csokival és tejszínhabbal díszítettem.